2018


Hej så här mitt i oktober!

 

Det händer en del nu i oktober så det får bli ett extra nyhetsbrev.

 

Oktober är (anti) cancer månad och Garneriet gör en insamling till cancerfonden. Tyvärr har en rent för ung kvinna nyligen begravts och insamlingen är en hyllning till henne, Ulrika <3. 

Det finns virkade reflexhjärtan i butiken som du betalar valfritt belopp för och allt går till insamlingen. 

 

Visst behöver du en ny reflex?

 

 
 

Onsdagen den 24 oktober är det Raggsockans dag. Då är det erbjudande på strumpgarner, ta 4 betala för 3, det billigaste gratis.

Dessutom är det hälhjälps drop-in mellan 13 - 16. Får du inte rätt på hälen eller tycker att den är svår? Kom och få hjälp. Vill du lära dig att sticka en häl på en tubsocka? Då finns Cecilia här och hjälper till med det. Du måste ha med dig en hel stickad strumpa utan häl eller sticka en rund 10 cm bit och ta med. Dessutom dina stickor och garn. Hjälpen kostar denna dag endast 100 kronor.

  

Det var lite om oktober. Hoppas att ni har möjlighet att vara ute och njuta av det vackra vädret.

 

Vi hörs, stickiga hälsningar LiselotteHej på er!

 

Tänk så fort det vänder, ena veckan är det sommar och nästa är det höst. Vinden viner runt knuten och det är dags att kura upp sig i soffan med lite tända ljus (och en bra sticklampa), något gott att dricka och ett handarbete. 

 

Poncho är fortfarande poppis och i det nya inspirationshäftet från svarta fåret finns en fin poncho som gratisbeskrivning. Välkommen in och hämta ett exemplar. Där finns det även beskrivningar till reflexgarnet, inte så dumt att synas lite i höstmörkret.

 

 

 

I oktober kommer det fina Geilsk garnet att säljas ut, 48:- istället för 65:-. Det är bara att passa på. Fina mönster finns det också om du är intresserad.

 

 

 

Alla tycker inte att det är roligt att montera sina stickade saker. Kanske blir det inte snyggt eller som du tänkt dig. Nu kan du gå på monteringskurs med Lisa Linkvarn och lära dig lite tips och trix.

 

MONTERINGSKURS

 

Lisa Linkvarn kommer att hålla en monteringskurs den 16:de oktober. Du får lära dig lite tips och trix för att dina stickade alster ska bli så snygga som vi vill att de ska bli. Har du något stickat som ligger där hemma som inte är monterat kan du ta det med dig. I annat fall behöver du några provlappar, hur många och hur de ska se ut får du reda på när du har anmält dig. Ett kompendium ingår i kursen.

Anmälan är bindande och du betalar 100:- vid anmälan och resten vid kurstillfället. Anmälningsavgiften får du endast tillbaka vid uppvisade av läkarintyg.

Anmälan görs i butiken eller via mejl tills kursen är full eller dagen innan kurstillfället.

Pris 320:-, fika ingår.

 

16 oktober, 18 - 21

Välkommen med din anmälan.

  

Stickcaféerna håller igång varje onsdagkväll 18.30 - 21.00. Onsdagen den 3/10 kommer Åsa Andersson från forever living och serverar lite smakprover på smoothisar. Alla är välkomna utan anmälan, priset är 50 kronor som vanligt.

  

Här kommer en bild på det fina Poema garnet från Gepard som trillade in nu i september. Galet fina färger, tycker jag.

 
 
 

Ha en skön oktober


Stickiga hälsningar Liselotte


 

Hej på er i sommarvärmen.

 

 

 

 Ja för än dröjer sig sommaren kvar medans hösten lurar runt hörnet. Så då tänker jag att vi får tjuvstarta med att ha lite bra pris på garn som snart behövs.

 

Vad sägs om 50 grams nystan raggsocksgarn för 29:-/styck? Eller svarta fårets nya reflexgarn för 42:-/styck? Inte illa tycker jag.

 

Dessutom rensar jag ut de färger som har utgått ur sortimentet i många olika kvalitéer och sänker priset på dessa. Kom in och kolla, korgen fylls på lite då och då.

 

Med hösten kommer också nya garner. Låt mig presentera Rigmor som är ett självrandande 100% superwash ull garn. Så fina mönster och fler är på väg. Garnet kommer från Permin.

 

  

 

Sen har mjuka gosiga KOS från sandnes trillat in. Baby alpakka, ull och nylon i 10 fina färger. I den nya tidningen kreativ stickning finns några mönster i KOS och även ett helt häfte här i butiken.

 

Vad händer i butiken då?

 

Jo lördagen den 15 september är det färgkurs mellan 13 - 16. Info kommer här:

 

Kom på kurs till Garneriet och lär dig färga garn med kallfärgning.

 

I kursen ingår färger, material som behövs, duktiga kursledare - Cecilia Sjölin och Lisa Sjöberg och fika.

 

Garn att färga tillkommer och finns att köpa på plats.

 

Pris: 275:-

 

Anmälningsavgift 100:- betalas direkt vid anmälan och platsen är din. Resten betalas vid kurstillfället. Anmälan är bindande, vid avbokning betalas inte anmälningsavgiften tillbaka.

 

Det finns 8 platser så vänta inte för länge.

 

Du kan anmäla dig i butiken eller via mejl.

 

Varmt välkommen!

 

 

 

Garneriet har nu återgått till ordinarie öppettider. Dvs:

 

Tisdag - Fredag 11 - 18

 

Lördag 10 - 13

 

Söndag och Måndag Stängt

 

Ha en skön september

 

Stickiga hälsningar Liselotte

 

 

  

20 Mars

 

Hej på er alla!

 

Idag, en söndag i mars, lyser solen och det börjar bli lite vårkänsla. Igår snöade det igen men idag vaknar hoppet om att våren är på väg. Fåglarna kvittrar för fullt och jag sitter i mitt uterum och ser på hönsen som äntligen vågar sig ut utan att behöva stoppa fötterna i en snödriva.

 På Garneriet laddas det för fullt inför nästa helg när det är syfestival i Malmö. I år blir det sjal och poncho tema i montern. Det är så roligt att några av mina kunder/vänner har gjort unika mönster som kommer att finnas som kit i montern. Festivalen är fredag 10-18, lördag 10-18 och söndag 10-16. Vi ses väl?

 Butiken i Staffanstorp är öppen som vanligt med hjälp av trevliga vikarier.

Efter mässan är det påskvecka. Under den veckan får alla som handlar för 400:- och mer en lott. Veckan avslutas med blåkullastickning på skärtorsdagen mellan 14-20. Kom och umgås och sticka med andra kärringar och kanske någon gubbe också. Klockan 19.30 blir det lottdragning och vinnaren presenteras på facebook, instagram och via mejl. Naturligtvis står kaffepannan på hela dagen och något gott till ska också finnas.