Hösten 2015 valde vi att börja sälja de fantastiska kjolarna från Zand Amsterdam. Vi kände direkt att det var något unikt som kommer att tillföra mycket till tjejer/kvinnor som vill ha något utöver det vanliga.

Så... lite info igen om  Holländska märket Zand Amsterdam:

Varje kjol är unik

De är fairtrade – producerade (i Indien)

Storleksspannet är 28 - 44 eller för XL st 40 - 50 och XXL 44 - 54. (Finns även för barn upp till 164 centilong). Det finns ett antal olika modeller i olika material och längd.

Fair trade & Miljö

"Kakan är stor nog för alla att få sin beskärda del"

Citatet ovan är Yaniv Shapiras, grundaren av Zand, som från första stund arbetat för en rättvis handel.

Med hjälp av två skräddare i New Delhi började Yaniv sälja sina mångsidiga och användbara kjolar på Goas marknader. En design som visade sig bli en succé, företaget Zand bildades och idag levererar de till mer än 1100 butiker runt om i världen.

Yanivs idé var inte bara att tillverka en fantastisk kjol med många möjligheter, utan även att följa en rättvis handel. Ända från start har hans princip varit att betala sina skräddare 3 till 5 gånger mer än den genomsnittliga indiska skräddarlönen. 
Genom åren har företaget växt, designen utvecklats och dessa färgstarka men alltid unika kjolar har fått återförsäljare både i Australien, USA och Canada.
Distribution för Europas del sköts idag från Zand Amsterdam men produktionen sker fortfarande i Indien där antalet skräddare har ökat från två till 300 - 450 skräddare, beroende på arbetsbelastning. Kvalitativ tillverkning och ett miljötänk gällande material är av stor vikt för Yaniv som än idag övervakar så att tillverkningen i Indien följer reglerna för en rättvis handel.